Hotellbokningarna har ökat i Haparanda

Det har blivit allt fler bokningar på hotellen i Haparandaområdet sedan Ikea öppnade. Hotellansvariga har inte heller något emot att det blir ytterligare ett hotell i området.

Tarja Mäkimaa är hotellchef på Statt och beskriver bokningsläget:

– Vi har sett att det blivit en ökning, speciellt på helgerna med familjer och bussgrupper. De vill handla på Ikea och sedan bo på hotell, det vill säga ha en miniweekend. Det har även skett en ökning på konferenssidan. Det är också fullbokat oftare än tidigare, men det finns fortfarande mycket att sälja, så oftast löser det sig, säger hon.

Även Stadshotellet i Torneå har fått fler bokningar sedan Ikea startade, främst under veckosluten. Konferenserna har också blivit fler, då deltagarna först har möte och sedan går ut och handlar.

Cape east öppnade hotell i oktober och verksamhetschef Armi Rousu säger att bokningsläget är rätt gott och hon väntar fler gäster under våren och sommaren.

Nu ska det bli ytterligare ett hotell i gränsområdet och det välkomnar hon. Det gör även Stadshotellet i Torneå och Tarja Mäkimaa på Statt i Haparanda.

– Det finns utrymme för alla, säger hon.

Niklas Jälén, SR Norrbotten
niklas.jalen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista