Fortfarande oklart vem som ska styra Arjeplog.

Frågan om den politiska makten kommer att flyttas i Arjeplog hänger till stor del på om Socialdemokraterna och Centerpartiet kan enas om ett samarbete
Vänsterpartiet, Socialdemokraterna och valets överraskning Centerpartiet är ungefär lika stora. Mats Abrahamsson, ordförande för Socialdemokraterna vill avvakta medlemsmötet nästa tisdag innan han kan ge besked om vilka som Socialdemokraterna kan tänkas samarbeta med. Centern och socialdemokraterna har 8 mandat vardera medan Vänsterpartiet har 10. Det innebär att någon form av samarbete förmodligen kommer att mejslas fram mellan två av partierna. Vem som ska sätta sig på posten som kommunalråd är i och med det ett öppet kort. I morgon ska de sista poströsterna räknas - men Mats Abrahamsson sätter inte mycket hopp om att det kan förändra något för Socialdemokraterna. Däremot tror han att Centerpartiet eller Vänsterpartiets mandat kan förändras.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".