Fackbas polisanmäld för krogbråk

Fackförbundet Kommunals ordförande i Kiruna Rolf Hagebjörk är nu polisanmäld. Orsaken är att han ska ha knuffat omkull en politiker. Niklas Sirén, vänsterpartiets gruppledare i Kiruna, lämnade in polisanmälan vid lunchtid på måndagen.

– Jag vill att saken ska utredas. Vad jag förstått orkar eller vågar inte Lisbeth Dunbäck själv göra anmälan, men mäns våld mot kvinnor får inte viftas bort, säger Niklas Sirén.

Det var förra fredagen på en krog i Kiruna. Enligt vänsterpartisten Lisbeth Dunbäck var Kommunals Kiruna-ordförande Rolf Hagebjörk stökig under kvällen. När hon skulle säga åt honom att lugna ner sig knuffade han till henne så att hon ramlade omkull. Och så kallade han henne för ”kommunistjävel”.

Kirunapartisten Lars Törnman var en av dem som blev vittne, och han bekräftar händelseförloppet.

Rolf Hagebjörk själv erkänner idag att han knuffat vänsterpartisten och att han kallat henne kommunistjävel. Han säger att det beror på att han var stressad eftersom hans fru hade ramlat. Men han vill inte ställa upp på en bandad intervju eller kommentera polisanmälan mot honom.

Magdalena Martinsson, SR Norrbotten
magdalena.martinsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista