Plannjacoacher prisas för försvarsspel

Plannjacoacherna David Visscher och Pat Ryan tilldelas Jupiterpriset av Svenska basketbollförbundet. Priset går till coacherna i det lag som spelat bäst försvar i ligan.

Plannja hade minst antal insläppta poäng, motståndarna hade lägst skottprocent på tvåor och näst lägst skottprocent på treor mot Luleålaget i grundserien.

– Jag är oerhört stolt över vårt lag som presterat det bästa försvaret. Det är en merit för hela laget, säger en nöjd David Vischer.

Det är en privat donation som har möjliggjort för Svenska Basketbollförbundet att för säsongen 2006/07 belöna coachen och assisterande coachen ligalag som spelat ”bästa försvar”.

– Jag visste att vi låg bra till för att vinna priset, säger David Visscher.

– Visst blir man glad över att vinna ett sådant pris före till exempel 08 Stockholm som spelar ett tufft och bra försvarsspel. Nu satsar vi vidare på att vinna SM-titeln och förhoppningsvis spela i Europa nästa säsong, avslutar Plannjacoachen.

Vinnande coachpar får åka och titta på EM-slutspelet för herrar i Spanien i september. Priset ska även delas ut i damligan, men det tillkännages när grundserien är avslutad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista