Plattform ska ge ökat eget ansvar

En ny samarbetsplattform för bland annat handikapporganisationer och medlemsägda förbund i Västerbottens och Norrbottens län har nu bildats för att samla många små aktörer till en större enhet för att själva kunna påverka sin framtid.

Plattformen som nu har bildats är ett samarbete mellan handikapporganisationer, bildningsförbund, enskilda företagare och medlemsägda förbund som har gått samman för att kunna synas mer och ta mer ansvar för sin egen utveckling.

- Tillsammans ska vi bygga upp en plattform för att synas och kunna ta en större plats i samhället, säger Roine Karlsson från medlemsägda utvecklingscentrumet Coompanion.

Synskadades riksförbund i Norrbotten är en av samarbetspartnerna, deras ordförande Tord Keskitalo hoppas på fler jobbtillfällen i länet för just synskadade.

- Det är ett stort komplement för SRF i Norrbotten med tanke på arbetsmarknaden som är en ren katastrof för synskadade i landet och ändå värre i länet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista