Ordförande anklagas för maktmissbruk

Kirunapartiet och Vänsterpartiet i miljö- och byggnämnden i Kiruna anklagar ordföranden Åsa Hirvelä Holmgren, socialdemokraterna, för maktmissbruk. Orsaken är att partierna nekats en protokollanteckning om varför de inte anser att hon ska gå på Kirunagalan.

- Vi anser inte att hon ska gå dit och äta och dricka på skattebetalarnas bekostnad, när man samtidigt sparar på andra håll i organisationen. säger Kirunapartisten Magnus Stålnacke.

Ordföranden Åsa Hirvelä Holmgren sägar att det har blivit ohanterbart att vänsterpartiet och Kirunapartiet ofta begär att få med långa yttranden, därför får nämnden i fortsättningn besluta om anteckningar ska tas med, varje gång en begäran kommer.

Enligt Ann-Sofie Agnevik på Sveriges kommuner och landsting är det ordföranden eller nämnden som avgör om yttranden ska protokollföras, men man ska följa samma linje i alla ärenden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista