Oklart med besked om transportbidrag

Frågan om när de norrländska företagen ska få besked om transportbidraget debatterades under fredagen i riksdagen. Näringsminister Maud Olofsson höll med om att stödet är viktigt för Norrland, men menade att regeringen haft för kort tid på sig för att kunna göra de förändringar som krävs för att införa bidraget.

- Min ambition är att se till att det ges besked om detta så snart som möjligt. Men kom ihåg att vi bara har lagt en budget och nästa tillfälle för att lägga en budget är vid vårbudgeten, sade Maud Olofsson.

Det var fyra socialdemokratiska riksdagsledamöter som debatterade, och de köpte inte argumentet att tiden varit för knapp för att kunna införa transportbidraget.

Även Maud Olofsson argument att det är den förra regeringen som ska stå till svars för att det nu inte finns tillräckliga resurser för bidraget avfärdadades av Marie Nordén.

- Den sittande regeringen lägger budgeten. Inte den förra, sade hon.

Men något bestämt besked kunde Maud Olofsson ändå inte ge efter en lång debatt utan avslutade med att få återkomma.

- Vi kommer att återkomma till att skapa goda förutsättningar för de norrländska företagen, sade hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista