Rikstrafiken i ny konflikt

Trots att det bara återstår en månad innan trafiken ska vara igång har Rikstrafiken och Danish Air Transport som ska sköta flygningarna, i Arvidsjaur och Gällivare, inte kunnat komma överns.
På flygbolaget Danish Air transport skyller man på Rikstrafiken och att det inte finns några kontrakt på flygtrafiken som ska vara igång om en månad. Rikstrafiken däremot skyller förseningen på flygbolaget som nu vill göra avsteg från avtalet och flyga med mindre plan, än vad som utlovades vid upphandlingen. - Det stämmer att vi vill flyga med mindre plan, men det betyder också att vi erbjuder en bättre lösning. Istället för att flyga med ATR 72, vill vi flyga med två mindre flygmaskiner, som tillsammans ger fler flygstolar än den stora maskinen, säger Ruben Werjefelt, marknadsansvarig vid Danish Air Transport. Flygbolaget som ändå tror att flygtrafiken ska vara igång den 27 oktober, menar att Rikstrafiken har haft för mycket att göra med tågupphandlingen och bråken mellan Connex och Tågkompaniet. Något som gjort att flygupphandlingen kommit i andra hand.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".