Larry Poromaa.

Poromaa slutar i skidlandslaget

Skidlandslagets vallachef Larry Poromaa har sagt upp sig. Han vill ägna mer tid åt familjen. ”Fem år får vara nog. Jag har tre barn och det håller inte i längden att vara borta hemifrån hur mycket som helst”, säger 43-årige Poromaa till TT.

Egentligen är det betydligt längre än fem år som Larry Poromaa har varit borta från familjen under i stort sett hela vinterhalvåret. Ända sedan han slutade sin aktiva karriär har han varit med i olika vallateam. Innan han blev vallachef i Sverige, inför VM-säsongen 2003, var han vallaansvarig i bland annat USA och för Kristina Smigun i Estland.

– Det har blivit säkert 150-200 resdagar per år. Jag känner att jag vill vara hemma mer, säger Poromaa, som har tre barn, fjorton, sex och tre år gamla.

Poromaa kommer från Gällivare men bor med sin familj i Fränsta några mil norr om Sundsvall.

Han vet ännu inte om han kommer att finnas med i längdåkningen på något sätt framöver. Det är ännu inte heller klart vem som efterträder honom i längdlandslaget.

– Men det finns folk i vallateamet i landslaget som kan ta över, säger han.

Förutom vallachef letar skidförbundet efter ny förbundskapten för längdlandslaget och även herr- och sprinttränare. Dessutom har förbundsdirektören Ulf Nilsson sagt upp sig.

Peter Wikström, TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista