1 av 2
Krister Hammarbergh kommer inte att fortsätta som ordförande för moderaterna i Norrbotten.
2 av 2
Åke Eltoft.

Moderaterna byter ordförande

Moderaterna i Norrbotten kommer att byta ordförande. Krister Hammarbergh som varit ordförande kommer inte att bli nominerad inför årsmötet.

Krister Hammarbergh har i ett brev meddelat att han inte ställer upp och beskedet är ingen överraskning för valnämndens ordförande Hans Swedell.

- Vi är inte förvånade därför att vi har åtminstone de två senaste åren pratat om att vi borde ha en länsordförande på orten och att det inte ska vara riksdagsmannen för att dels bredda uppdragen och dels få en koncentration på det inre arbetet, säger han.

Som ny ordförande kommer Åke Eltoft från Boden att nomineras. Han har suttit som ordförande för moderaterna i Boden i sex år men har hoppat av det uppdraget.

Till Norrbottensnytt säger Åke Eltoft att han kommer att tacka ja till erbjudandet att bli ordförande för moderaterna i Norrbotten.

Moderaterna i Luleå har haft hårda interna stridigheter som fick till resultat att den tidigare ordföranden Maria Salmgren hoppade av politiken, men med den nye ledaren kommer striderna att lägga sig enligt valberedningens ordförande Hans Swedell. Han säger att Åke Eltoft är helt oomstridd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista