1 av 2
Näringsminister Maud Olofsson står stabilt med den nya vårbudgeten
2 av 2
Maud Olofsson.

Näringsministern står upp för budgeten

Transportstödet är en av få punkter i vårpropositionen som direkt berör Norrbotten. 90 miljoner kronor ska gå till transportstöd i de fyra nordligaste länen. Men satsningarna på småföretagen är det som gynnar Norrbotten mest. Det sa näringsminister Maud Olofsson (c) när hon på måndagen presenterade vårbudgeten i Luleå.

Vi presentationen av vårbudgeten i Luleå var det mycket fokus på hur nya jobb ska skapas eftersom det är den fråga som Alliansen gick till val på. Näringsminister Maud Olofsson sa vid presentationen bland annat att sysselsättningen ska öka med 185 000 till 2010 samtidigt som arbetslösheten minskat med 100 000 till 2010. Som centerpartist sa också Maud Olofsson att hon var extra nöjd med att det satsades så mycket på småföretagarna vid årets vårbudget.

– Det ska bli roligare enklare och lönsammare att vara egen företagare, sa Olofsson

Vid presentationen kom också ministerns engagemang för hushållsnära tjänster, som kommer att införas 1 juli, fram. På en fråga varför inte också hantverkstjänster subventioneras märktes en kraftig markering från Olofsson. Hon menade att det var en negativ värdering i frågan, att hantverkstjänster som ofta utförs av män skulle ha ett större värde än de hushållsnära tjänsterna. Den så kallade pigdebatten ville inte Maud Olofsson höra talas om eftersom när man fick subventionerade hantverkstjänster pratades det inte om drängtjänster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista