Thomas Hedberg, exportchef på Polarbröd.

Årets livsmedelsexportör finns i Älvsbyn

Exportrådet delade under tisdagen ut pris till Årets livsmedelsexportör för elfte året i rad. Priset går till en person som systematiskt och långsiktigt arbetat för att utveckla sitt företags export till en eller flera marknader. I år går priset till Thomas Hedberg, exportchef på Polarbröd AB. Priset delades ut av jordbruksministerns statssekreterare Rolf Eriksson på Livsmedelsföretagens dag.

– Vi har konsekvent arbetat för en ökad export så det är en stor ära att vinna, både för min personliga och för företagets del, säger Thomas Hedberg.

– Nyckeln till vår exportframgång ligger i vår gedigna tro på produkten, höga ambitioner, effektiv produktion och distribution. Nu har vi sett ett stort genomslag och vi har skapat trender, i Frankrike kallas svenskt bröd ”Pan-Polar”, det visar på att vi lyckats, säger Thomas Hedberg.

– Vi är mycket glada att det går bra för svensk livsmedelsexport nu, det finns många bra livsmedelsföretag som ökar sin export och Polarbröd är ett bra exempel. Företaget har visat att man genom en strategisk och konsekvent satsning kan lyckas med sin export, säger Nina Ekstrand, branschansvarig Exportrådet Livsmedel.

Motiveringen till priset Årets livsmedelsexportör lyder:

För tio år sedan hade Årets livsmedelsexportör en export på sex miljoner. Då antog man en ny exportstrategi och nu, tio år senare, har man med uthållighet och tålamod lyckats nå en exportvolym på 100 miljoner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista