Radiotjänst och Kronofogden samarbetar

Kronofogden och Radiotjänst i Kiruna inleder ett nytt samarbete för att förebygga nya skulder och betalningsanmärkningar. Alla kunder som inte tidigare finns registrerade hos Kronofogden kommer att få en extra chans att betala sin TV-avgift innan ärendet går vidare till Kronofogden.

Varje månad får cirka 1,2 miljoner svenskar en faktura från Radiotjänst och av dem har cirka 900 personer de senaste dagarna fått ett brev med en extra påminnelse från Radiotjänst om att betala TV-avgiften. Brevet skickas bara till dem som inte tidigare finns registrerade i Kronofogdens register och som inte betalt sin TV-avgift.

– Vi vill att dessa personer kontaktar oss så vi kan diskutera hur skulden kan betalas utan att det behöver gå till Kronofogden, säger Anna Pettersson, vd på Radiotjänst i Kiruna. Då slipper man både betalningsanmärkning och Kronofogdens avgift på 500 kronor.

– Genom att undvika en liten skuld tidigt kan vi förebygga större problem senare i livet, säger Tina Häggmark, kommunikatör vid Kronofogden i Umeå. Vi har tidigare med framgång gjort liknande aktiviteter med CSN.

Detta försök kommer att pågå under tre månader och därefter ska det utvärderas och ytterligare finslipas. Breven har föregåtts av två traditionella betalningspåminnelser från Radiotjänst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista