1 av 2
Gymnasiet i Luleå vill samarbeta med övriga länet.
2 av 2
Ingrid Norberg, BUN i Luleå.

Mer gymnasiesamarbete i länet

Nu ska länets kommuner samarbeta närmare med varann om gymnasieutbildningen. Syftet är att kunna erbjuda eleverna ett ökat utbud av gymnasieprogram.  Barn- och utbildningsnämndens ordförande i Luleå Ingrid Norberg (s) är positiv till samarbetet.

– När nu eleverna i gymnasieskolan sjunker kan det bli tufft att erbjuda alla utbildningar på alla ställen. Men för att ändå ha ett brett utbud för våra ungdomar i länet så tycker jag att det är viktigt att samarbeta, säger hon.

En inbjudan till gymnasiesamarbete går nu i april ut till länets kommuner och i september ska de ha svarat Norrbottens kommunförbund om de vill vara med.

När sedan ett avtal har träffats ska en projektledare anställas och kostnaderna beräknas till sammanlagt 370 000 kronor per år för kommunerna och landstinget.

Syftet är att erbjuda eleverna ett brett gymnasieutbud med hög kvalitet, att använda resurserna på bästa sätt och spara pengar i gymnasieskolan.

Ett sätt att få ut information till eleverna om vilket utbildningsutbud, som finns i länet, är att starta en gemensam webbportal, säger hon.

Niklas Jälén, SR Norrbotten
niklas.jalen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista