Älgkalven räddad av polisen

Luleåpolisen blev nedringd på fredagsmorgonen, anledningen var en älgkalv som fötts på fel sida viltstaketet längs E4 vid Gammelstadsviken och riskerades att bli påkörd.

Älgkon var stressad och nervös när polispatrullen kom på plats och efter att älgkon motats på rätt sida staketet lokaliserade polisen Håkan Innala var älgkalven låg. Sedan bar han kalven på sätt sida staketet och placerade den på en torr fläck eftersom den hade legat i diket och var lite blöt.

 

Men det är inte första gången som polisen fick samtal om älgar på fel sida om viltstänglset, polisen får dagligen telefonsamtal om älgar som är på fel sida.

- Mycket tid går åt till att mota tillbaka älgar som riskerar att orsaka olyckor. Och ofta så är det slarviga människor som är orsaken till att älgarna tar sig in på vägen. De grindar som finns stängs inte när någon passerat och där tar sig älgarna ut och på vägen, det säger Lars Lundman är vakthavande befäl som vill ha en skärpning och särskilt den här perioden när fjolårskalvarna är frånstötta.