Almi Norrbotten slås samman med Västerbotten

I en avsiktsförklaring tar ägarna till Almi Norrbotten och Almi Västerbotten initiativet till en samordning av verksamheterna inom de två bolagen. Innan årsskiftet bildas enligt planerna ett gemensamt bolag med namnet Almi företagspartner övre Norrland.

Styrelsen i det nya bolaget kommer att bestå av 9 ledamöter. Två ledamöter nomineras av vardera regional ägare, två ledamöter nomineras från respektive län av moderbolaget och den nionde ledamoten nomineras av moderbolaget. Till ordförande har vice ordförande för Almi Norrbotten, Folke Spegel, nominerats.

Verksamheten kommer som tidigare att bedrivas med utgångspunkt både från Umeå och Luleå. Syftet med sammanslagningen är att optimalt utnyttja resurserna för att främja tillväxt och nyföretagande i övre Norrland.

Den nuvarande vd:n för Almi Västerbotten, Sten-Anders Gustafsson, blir vd för det nya gemensamma bolaget. Fram till att sammanslagningen är genomförd har Sten-Anders Gustafsson utnämnts till ny vd för Almi Norrbotten. Han tillträder den 4 juni.

Almis uppdrag är att främja utvecklingen av konkurrenskraftiga små och medelstora företag och stimulera nyföretagandet i syfte att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv. Almi består av moderbolag som ägs av staten och regionala dotterbolag som ägs av moderbolaget tillsammans med regionala ägare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".