Fotbollsspelare flyr landet i protest

Fotbollsbråket i Haparanda har lett till att minst tio spelare i Haparandas damlag har lämnat förening i protest efter att styrelsen har besluta att sparka deras tränare efter en incident som inträffade på ett träningläger på Öland.

Både herr- och damlagsspelare drack alkohol och blev berusade under en frikväll på ett träningsläger på Öland. Styrelsen ville avskeda de två damtränarna och varna herrtränaren. Då skrev damspelare ett brev till styrelsen.

I brevet stod det att spelare skulle försvinna om styrelsen avskedade tränarna. När styrelsen gjorde det valde damsspelare att stå fast vid det som stod i brevet och tio spelare lämnade föreningen i protest. Haparandas damlag är nykomlingar i division 3.

– Vi kan inte spela i en förening som vi inte har förtroende för styrelsen, säger Emma Fjellvind som har bytt klubb i protest.

Styrelsens ordförande Bo-Erik Nilsson tycker att styrelsen agerade rätt trots avhoppen. Han menar att de möjligen har misslyckats med att föra ut sina motiv men han vet att alla damspelare vet vad som hände på träningslägret. Han lovar trots det inträffade att de ska satsa på damfotbollen.

Enligt Emma Fjellvind är händelsen på Öland utredd bland de inblandade och hon och många andra spelar nu istället i Kemi Finland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".