Liten nedskräpning i Gällivare

Insamlingen vid återvinningsstationerna i Gällivare fungerar bra! Det har konstaterats på ett samrådsmöte som kommunen och Förpacknings- och Tidningsinsamlingen nyligen haft när de gått igenom hur städning och tömning fungerat vid de 24 återvinningsstationerna som finns inom kommunen.

Under förra året samlades totalt 1047 ton förpackningar och tidningar in i kommunen, vilket ger ett snitt på 55 kilo utslaget per invånare.

Ett par av de 24 stationerna används i dagsläget väldigt lite och därför kommer de här stationerna att stängas, dock ej den i Nattavaara som det tidigare förekommit uppgifter om i media. Det säger Lars H Larsson, regionansvarig för Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, i ett pressmeddelande.

På återvinnningsstationerna kan allmänheten lämna tidningar, hårdplast, uttjänta metallburkar och annat som ska återvinnas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista