Jägarna 2 kan spelas in i Gällivare

Gällivare kan bli inspelningsort för filmen Jägarna 2, en uppföljning till filmen Jägarna med Rolf Lassgård i huvudrollen som hade premiär för elva år sedan.

Tiden är mogen för en uppföljare till Jägarna anser Sonet film. Goda relationer är en avgörande faktor anser Peter Carnello från företaget, In between entertainment, som undersöker om Gällivare är den rätta orten för Jägarna 2.

-Det vi arbetar med är väldigt beroende av goda relationer och rätt anda. Och den andan finns här i Gällivare, säger han.

Det pågår inga diskussioner med någon annan norrbottnisk kommun så mycket talar för att Jägarna kommer att spelas in i Gällivare.

-Jag talar inte med någon annan just nu. Viktigast är att Jägarna 2 ska spelas in i Norrbotten. Och jag tror att Gällivare får ut mycket mer utav det än en kommun som redan har gjort resan en gång, menar Peter Carnello.

Filmen Jägarna med Rolf Lassgård i huvudrollen har setts av 30 miljoner människor. Uppföljaren Jägarna 2 som än så länge är på embryostadiet har en budget på 25 miljoner kronor och kan komma att bli en lika stor succé som föregångaren.

Bra reklam
En ort där en storfilm spelas in får möjlighet till stora vinster både rent affärsmässiga som god reklam. Både mätbara och icke mätbara effekter skulle uppnås.

-Naturligtvis skulle det direkt skapas nya arbetstillfällen. Det skulle byggas stolthet på orten, det skulle ge turistnäringen en knuff. Och Gällivare skulle hamna på kartan på ett sätt som är svårt att göra på andra sätt än genom ett samarbete med ett filmprojekt som Jägarna 2, påpekar Peter Carnello.

Inspelning nästa sommar
Filmen Jägarna 2 är planerad att spelas in redan nästa sommar och höst om alla planer går i lås, och däribland finansieringen. Och Gällivare kan få oanade möjligheter.

-Är det så att filmen utspelar sig på en speciell ort så åker den orten med per automatik ut i hela marknadsföringsapparaten.

Om den kommunen ser möjligheterna att dra nytta av ett sådant samarbete så kan man växla ut samarbetet hur mycket som helst, avslutar Peter Carnello.