Småbarnsmamma försörjde sig på att sälja hembränt

Småbarnsmamman Frida försörjde sig under ett år på att sälja hembränd sprit som hon tillverkade i sin lägenhet. Idag inleds ett "svartsprit-seminarium" i Stockholm där polis och tull ska försöka hitta nya metoder för att sätta dit langarna.
Frida som egentligen heter nått annat var 21 år när hon blev langare. På toaletten i Fridas och hennes sambos tvåa, stod hembränningsaparaten och puttrade konstant i ett år. Under deras nyfödda dotters skötbord gömde de den färdiga spriten i stora platsdunkar. Sprit som sedan såldes. 50 tonåringar per år dör av spritförgiftning. Bara senaste tiden har en ung människa dött som druckit hembränt och två har skadats allvarligt. Inom loppet av några veckor har polisen gjort två stora tillslag i Piteå där det handlat om flera hundra liter hembränd sprit, där det sålts i femlitersdunkar till tonåringar. Idag samlas representanter för polis och tull från hela landet i Stockholm för att komma fram till nya metoder för att sätta dit de som langar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".