1 av 2
Norrländska socialdemokraten
2 av 2
Norrbottens-Kuriren

Oro för nedskärningar på Kuriren och NSD

Personalen på Norrbottens-Kuriren och Norrländska socialdemokraten är nu oroliga för de nedskärningar, som väntas som resultat av att tidningarna går samman under ett gemensamt bolag med Norrköpings Tidningar som huvudägare.

Ethel Keisu är ordförande för 30-talet medlemmar i Tjänstemannaförbundet HTF på Kuriren.

- Medlemmarna är oroliga för hur det ska organiseras, hur många, som ska bli kvar och hur många, som får gå. Kommer vi att erbjudas avgångsvederlag och vad finns det för möjligheter för oss? Det är risk för uppsägningar, säger hon och framhåller att det inte är första gången medlemmar i HTF fåt gå från Kuriren.

- Det är ingen rolig uppgift man har då, säger Ethel Keisu. 

I dagsläget är det oklart hur många jobb som försvinner från Kuriren och NSD, men det väntas klarna under hösten. I första hand är det personal på administration och tryckeri som väntas drabbas.

Gunnar Gabrielsson är ordförande för Handels 20-talet medlemmar på Norrländskan och han säger så här om att ett gemensamt bolag bildas.

- Vad jag förstår är det en ganska naturlig utveckling att det blir ett gemensamt bolag, eftersom man då gör vissa vinster. Fast det är klart. Det finns en oro för folks anställning och det känner vi väldigt starkt. Jag är postiv till att det nya bolaget bildas, eftersom det finns yttre hot, och för att trygga anställningen kanske man måste göra vissa förändringar för att detta ska fungera. Det är inte med glädje, men så fungerar livet, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".