Håkan Karlsson, operativ chef vid polisen i Norrbotten, informationsdirektör Roger Jönsson och Anders Danielsson, chef för avdelningen för brottsutredningar. Här under en presskonferens om skottlossningen i Älvsbyn.

Beskjuten polis har fått lämna sjukhuset

Den 37-årige polisman som besköts i Älvsbyn under tisdagskvällen har fått lämna sjukhuset. Han bar en skottsäker väst vid tillfället, men skottet träffade armen och har trängt igenom biceps.

Den 38-årige man som sköt honom är misstänkt för försök till mord och grov misshandel, men han är ännu inte delgiven misstanke på grund av att han ligger svårt skadad på sjukhus efter att ha blivit skjuten i magen av polisen.

Polisen var vid sin presskonferens i Luleå på onsdagsförmiddagen fortfarfarande mycket förtegna med uppgifter om hur skottlossningen gått till, och undersöker nu fallet vidare.

Anders Danielsson är chef för avdelningen för brottsutredningar vid polismyndigheten i Norrbotten.

- Just nu pågår förhör med flera inblandade och den tekniska undersökningen fortsätter, bland annat ska ett beslagtaget vapen undersökas, säger Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".