Arde Jokinen, Rock circus

Blöt festivalinledning i Torneå

                        

Torneåfestivalen inleddes i hällande regn igår kväll. Trots den tuffa inledningen av festivalen är producenten för Rock Circus, Arde Jokinen nöjd, och ser fram emot såväl resten av festivalen som nästa år.

Arde Jokinen är nöjd, trots att festivalen blev i blötaste laget.

-Vädret var väldigt dåligt, med regn och kyla, men allting gick bra, och jag är glad för de tusen personer som kom, berättar Arde Jokinen.

1000 personer kom alltså till festivalen i Torneå första kvällen, där bland andra svenska Backyard Babies spelade, och även om vädret inte stod arrangörerna bi igår, så ser man positivt på helgen. Festivalen i Torneå är en av fem finska festivaler som i sommar arrangeras av Rock’nRoll Circus, och enligt Arde Jokinen är det speciellt att arrangera en festival i gränstrakterna.

-Det är annorlunda, och man måste veta vad både den finska och svenska publiken vill ha.

-jag hoppas vi kan komma tillbaka och en gång ha arrangemang i både Haparanda och Torneå och ha en riktigt internationell festival.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".