200-300 tält kan tas in på festivalcampingen i Piteå.

Begränsat antal gäster på camping

De festivalbesökare som vill campa i Piteå i samband med Piteå dansar och ler kan inte vara säkra på att få en plats att sätta ner tältet på. Den camping som de är hänvisade till i centrala Piteå kan bara ta emot ett begränsat antal gäster.

De campande ungdomarna som kommer i samband med Piteå dansar och ler är det inte många som vill ha. Den camping som de blir hänvisade till när de inte får bo på Pite havsbad skulle helst se att de också slapp, men i kommunens avtal står det att de ska ha festivalcamping.

– Vi jobbar med att utveckla en säsongscamping med allt vad det innebär och utveckla det till en mötesplats för både piteåbor och andra så det är klart att när man då har andra besökare och gäster under den perioden måste vi ställa om lite grann inför festivalerna, säger Tomas Lindbäck som driver campingen.

Omställningen i det här fallet innebär att han måste tacka nej till andra, lugnare gäster och skicka iväg gäster som redan bor på campingen.

– De kan tyvärr inte vara kvar utan måste söka sig till andra ställen, säger han och berättar att campingen tidigt informerat gästerna om vad som gäller.

– Vi har gått ut med det tidigt och sagt att det är fullbokat med andra aktiviteter under den här perioden så det känner de ju till men långsiktigt måste man fundera hur man ska göra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".