Kritiken växer mot övre åldersgräns

Kritiken mot bostadsrättsföreningen Senioren i Luleå växer. Som Norrbottensnytt tidigare berättat har föreningen satt en övre åldersgräns för de som vill köpa en lägenhet där. Köparen får inte vara äldre än 75 år, vilket många reagerat på.

Många lyssnare har ringt in och tyckt till om åldersgränsen. En dotter till en mamma som hade en lägenhet i huset berättar att det inte bara är de som vill köpa en lägenhet som drabbas av åldersgränsen. Även de som säljer får problem.

- Min mamma hade en lägenhet i det här huset. När hon dog skulle vi sälja den och vi blev väldigt förvånade. Ingen hade hört talas om den här övre gränsen. Vi fick vänta sju månader innan vi blev av med lägenheten.

Hon berättar också att lägenheten fick säljas till ett pris som låg en bra bit under marknadsvärdet.

Även Marianne Pedersen som är utvecklingschef på socialförvaltningen i Luleå är kritisk till åldersgränsen.

- Jag blir väldigt förvånad över att man idag 2007 sätter åldersgräns på när du får köpa en lägenhet när vi vet att vi lever längre och vi håller oss friska längre. Den dag vi väljer ett annat boende och flyttar från ett hus kanske är vid 75-80 års ålder, säger hon.

Mer om Seniorens åldersgräns:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".