Ny polisstrategi på PDOL

För att minska fyllan och bråket under Piteå dansar och ler kommer polisen att satsa på förebyggande åtgärder. Mera insatser ska sättas in tidigare under kvällarna istället för att ta hand om problemen senare på natten.

Polisen ska jobba extra med att beslag ta alkohol från minderåriga, och även se till att folk inte dricker på allmän plats.

– Det som man ofta glömmer bort en sån här festivalhelg, det är att de lagar, regler och förordningar som gäller under övriga året, det gäller faktiskt även under festivalhelgen, säger Håkan Fridström, ansvarig för polisverksamheten under festivalen.

Polisen kommer att ha extra bemanning under Piteå dansar och ler. Förutom poliser från länet så kommer även poliser från Västerbotten att finnas på plats. Det finns sedan några år tillbaka ett samarbete mellan länen där man hjälper varandra med polisinsatser när det behövs, till exempel stora arrangemang.

Anna Widén, SR Norrbotten
anna.widen@sr.se

Tidigare nyheter om PDOL:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista