Hårdare tag mot krögarna

I år kommer Luleå kommun att dra in krögarnas alkolholtillstånd utan föregående varning om det visar sig att minderåriga får köpa alkohol under Luleåkalaset. 

Nolltolerans mot alkoholförsäljning till minderåriga är inget nytt under Luleåkalaset. Men i år tänker kommunen vara ännu hårdare och utan förvarning dra in alkoholtillstånd om det visar sig att man serverar akolhol till minderåriga.

Krögaren Lars Mickelsson i Luleå menar att det är självklart att inte sälja alkohol till unga men att det är mycket folk i rörelse och det är svårt att hålla koll på vart alkoholen tar vägen.

– Jag funderade ett tag på att  bara låta folk köpa en grej åt gången i baren, men då kan man ju andra sidan gå flera gånger, så det föll ju, säger Lars Mickelsson.

Fler vakter, högre åldersgräns och legkontroll på alla är några av åtgärderna hos Lars Mickelsson för att minska risken att förlora utskänkningstillståndet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista