Miljonförlust för Riksgränsen

Strömma fjäll och aktivitet som driver skidanläggningarna i Riksgränsen, Hemavan och Tärnaby fortsätter att göra miljonförluster. Förra året blev reslutatet före skatt minus 8,4 miljoner. Den största förlusten står Riksgränsen för.

Hemavan är den enda av de tre liftanläggningarna som går med vinst. Riksgränsen, som Strömma fjäll och aktivitet tog över 2001, står för den allra största delen av förlusten.

- Vi har inte kommit lika långt med vårt arbete i Riksgränsen, säger vd:n Pelle Lindberg.

Riksgränsen har gått med förlust sedan Strömma fjäll och aktivitet tog över 2001. Men enligt Pelle Lindberg går det bra att fortsätta driva anläggningen med förlust ett tag.

- Vår ambition är att gå med vinst inom en relativt snar framtid. Vi känner att vi har en positiv medvind på grund av de klimatfaktorer som till exempel påverkade 2007 års säsong, då det var brist på snö i stora delar och fjällvärlden och på kontinenten, säger Pelle Lindberg.

2007 ser hittills något ljusare ut ekonomiskt än 2006.

Det är fler sovplatser som behövs för att få fler skidåkare till Riksgränsen, enligt Pelle Lindberg, och inom några år räknar man med att ha nya boenden med några hundra nya bäddar på plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista