Förlängd högsäsong i skärgården

Det vackra vädret som nu kommit till Norrbotten har bidragit till ett högt tryck på skärgårdsturerna i Luleå. Något som gör att kommunen nu sätter in extraturer till Klubbviken. Från och med onsdag återupptar kommunen högsäsongen och låter fem turer gå per dag i två veckor framåt.

På måndagen började lågsäsongen för Luleå kommuns skärgårdsturer till Klubbviken vilket innebar att två turer skulle gå dagligen. Det var dock fler som ville ut i skärgården i det varma vädret och uppåt 200 blev lämnade kvar vid kajen efter måndagens morgontur.

- Jag har aldrig sett så mycket båtar och folk ute i skärgården den här tiden på året som det har varit idag, säger Göran Wallin som är avdelningschef för fritidsförvaltningen i Luleå kommun.

Han beättar att det var en nödvändighet att sätta in extra turer för att bemöta allmänhetens behov. Högsäsongen kommer att pågå i två veckor till framöver med fem turer per dag.

- Regnar det så åker ingen men det är en kalkylerad risk som vi får ta, säger han.

En av dem som ändå kom med till Klubbviken under måndagen var Henrik Rannerstam.

- Ja, vi har bokat en stuga där så vi ska stanna där en natt. Det passar bra med sånt fint väder också givetvis, säger han.

Ida Gustafsson, SR Norrbotten
ida.gustafsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista