Mer utomhusbad om solen stannar

Ägare av utomhuspooler i länet kan tänka sig att ha öppet längre i augusti. Av de tio ställen som Sveriges Radio Norrbotten har talat med är det åtta som kan tänka sig att ha öppet minst en vecka extra.

Intresset för bad i utomhuspooler ökar när solen tittar fram i länet. Vid en rundringning i länet kan de flesta tänka sig att ha öppet minst en vecka extra om det varma vädret håller i sig.

- Regnar det så kommer ingen, säger Carla Peruzzaro som är platschef på First camp i Luleå.

Under tisdagen hade Arcusbadet i Luleå runt 1000 besökare under dagen. Carla Peruzzaro berättar att de provade på att ha öppet längre i fjol men att det inte fungerade. Anledningen var att folk redan var inställda på att börja med jobbet eller skolan trots fint väder.

Det är först under nästa vecka som det bestäms om öppettiderna men i Boden, Piteå, Luleå, Gällivare, Kalix, Jokkmokk och Älvsbyn finns det tankar på att ha öppet om vädret håller i sig. I Överkalix har de öppet till sista augusti oavsett väder och Tolkibadet har öppet året om.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista