Lulebo får kritik av företagare

Det har varit glest bland borden på restaurang Corsicas uteservering i sommar. Lulebo bygger om hyreshuset på Nygatan 11 i centrala Luleå som ligger mitt emot restaurangen.

Byggnationerna har påverkat Corsicas omsättning rejält. Enligt Loghman Ghasemiou, som är en av delägarna i Corsica, har omsättningen minskat med nästan trettio procent i sommar.

När Norrbottensnytt besöker restaurangen under lunchtid är endast några bord upptagna. Solen skiner och andra uteserveringar i staden har fullsatt. Men på Corsicas lediga bord ligger ett fint damm och ljudnivån är stundtals så hög att Loghman Ghasemiou har svårt att göra sig hörd i mikrofonen.

- Dammet och oljudet är värst, säger han.

Corsicas ägare tycker att Lulebo kunde ha informerat de kringliggande företagen bättre och dessutom täckt för bygget så att det inte dammar ner på restaurangen.

- På en uteservering vill man ha rent och lugn och ro, men vi sitter mitt i en byggarbetsplats, säger Ghasemiou på Corscia.

På Lulebo vill man inte kommentera kritiken kring bygget just nu. I stället hänvisar man till personer som befinner sig på semester. Men kritiken är inte okänd för det kommunala bostadsbolaget. Det hävdar frisören Alfonso Saralegi som hyr stol på salongen Carita som ligger i det hus som byggs om. Även Salongen Carita har fått minskad omsättning under byggnationerna och i sommar har nästan inga drop in-kunder hittat till salongen, säger frisören Alfonso Saralegi.

- De kunder som ändå kommer hit säger nästan alltid att de trodde att vi hade stängt, eftersom byggställningarna står för entrén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista