Kreativt kollo för ungdomar i Barents

Under den här veckan pågår ett kooperatörskollo i Korpilombolo. 16 ungdomar från Finland, Ryssland och Sverige är samlade för att lära sig hur de kan utveckla affärsdidéer, bilda kooperativ och göra film.

I Korpilombolo pågår ett kooperatörskollo den här veckan med kreativitet i centrum. Kollot är en del av pilot- och utvecklingsprojektet ”Barents byar” som sköts av den ekonomiska föreningarna Coompanion Norrbotten och Lapin OK.

Ungdomar från Finland, Ryssland och Sverige får lära sig hur de kan utveckla affärsidéer, bilda kooperativ, skapa film och marknadsföra sig. Sammanlagt är de 16 personer och ska hitta samarbetsmöjligheter över landsgränserna.

Målet med ”Barents byar” är att skapa byautveckling i Murmansk län, Laapin lääni och Norrbottens län. Genom att dels ta fram strategiplaner för utveckling och dels integrera en internationell verksamhet i områdena så hoppas man på att målet ska uppnås.

Under fredagen visades tre filmer på de olika språken som ungdomarna hade skapat. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista