Rånare släpptes av misstag

En 27-årig man dömd till över ett års fängelse för försök till rån har av misstag släppts på fri fot av kriminalvården i Halmstad.

Mannen hade avverkat ett tidigare fängelsestraff på anstalten i Halmstad och skulle villkorligen friges. I samma veva dömdes han till ett nytt fängeslestraff av tingsrätten i Luleå där det stod att han skulle vara häktad tills dess att den nya domen kunde verkställas. Men detta uppmärksammades inte av kriminalvården i Halmstad och istället släpptes alltså mannen fri.

Uno Rodin som är kriminalvårdschef i Halmstad medger att de borde ha varit mer uppmärksamma på domen från Luleå tingsrätt och säger att det är en kedja av kommunikationsmissar som orsakat detta. Missen ska nu utredas för att förhindra att det händer igen. Mannen anses inte vara farlig för allmänheten men är är nu efterlyst i hela landet.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

I samarbete med:
SR Halland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".