Linda Ylivainio, projektledare för Expedition Övertorneå. Foto: Niklas Jälén.

Ylivainio (c): Inga pengar till äldreboendet

Centerpartiets gruppledare i Övertorneå Linda Ylivainio vill att kommunen ska riva upp beslutet om att skjuta till pengar för ombyggnad av äldreboendet Särkivaaragården, eftersom projektet fördyrats.

Det var den 16 juli som kommunstyrelsen beslutade att bevilja starttillstånd för en om- och tillbyggnad av Särkivaaragårdens äldreboende i Övertorneå, under förutsättning att kommunfullmäktige beslutar att skjuta till pengar.

Nu har byggnationerna blivit nästan 50 procent dyrare än beräknat och därför är det enligt Linda Ylivainio ett nytt läge som uppstått.

Hon uppmanar nu medborgarna i Övertorneå kommun att bilda opinion i frågan så att kommunfullmäktige den 24 september inte skjuter till mer pengar.

I ett pressmeddelande skriver hon att verkligheten har hunnit ikapp socialdemokraterna och majoriteten, och att det nu behövs ett omtag i frågan om framtida särskilt boende i Övertorneå.

SR Norrbotten
nyheter.norrbotten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".