Många vill resa till solen i vinter

Många vill boka en vinterresa från Norrbotten till solen i år. Hos researrangören Fritidsresor är två av tre vinterresor från Luleå redan slut. Det är en ökning med 15 procent jämfört med samma period förra året. Och det ser likadant ut hos andra bolag.

På Ticket i Luleå har man sålt mest av alla Ticket-kontor i Sverige, berättar Sussi som jobbar där och har fullt upp med att hitta lediga resor åt kunderna. Men det är inget särskilt ställe som är extra populärt bland norrbottningarna.

- De åker överallt, säger hon.

Men även om många resor redan har sålts går det fortfarande att hitta ställen att åka till för den som längtar efter solen.

- Det finns någon enstaka resa här och där. Man får söka alternativ. Finns det inte på ett datum så får man titta på ett annat, säger Sussi på Ticket som också berättar att det inte är första året som många resor går åt.

- Förra året och året innan var det också rätt kaotiskt fast vi hade fint väder.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".