27 tjänster försvinner på NSD och Kuriren

27 tjänster ska bort på de båda länstidningarna, Norrbottens-Kuriren och NSD, när Norrbottens Media AB startar sin verksamhet i oktober månad. I planerna ingår också att både Norrbottens-Kuriren och NSD ska finnas i samma byggnad, att alltså Kuriren lämnar tidningshuset i centrala Luleå och flyttar till tidningshuset i Robertsviksområdet i Luleå.

På fredagseftermiddagen informerades personalen på både Norrbottens-Kuriren och Norrländskan av Norrbottens Media tillförordnade VD Sören Andersson.

Kurirens nätupplaga uppger att det hördes en suck genom lokalen när Norrbottens-Kurirens personal fick veta att man ska lämna det gamla tidningshuset vid Stationsgatan.

27 tjänster blir övertaliga när verksamheten samlas i det nya bolaget. Annonsförsäljarna och den administrativa personalen tas bort från samtliga lokalredaktioner. Administrationen samlas i ett bolag liksom annonsförsäljningen. Övertaligheten ska till en del lösas genom att de anställda över 60 år erbjuds sex månaders extra uppsägningslön utöver de sedvanliga 18 månaderna. Detta gäller dock inte de anställa på de båda tidningsredaktionerna, utan de som arbetar inom administration, annons och försäljning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".