Bärbolag frågande till böter

Ransäter bemannings AB hotas av 500 000 kronor i böter om de inte förbättrar standarden för de bärplockare som bor i Moskosel. Men företagets ägare Johan Andersson är förvånad över hotet om böter men lovar att åtgärda de brister som finns.

Miljönämndens ordförande i Arvidsjaur anser att boendet inte människovärdigt men företages ägare är av motsatt åsikt och säger att det är ett bra boende de 60 thailändarna erbjuds.

Det är miljönämnden i arvidsjaurs kommun som efter ett studiebesök i moskosel beslutade om att vitesförelägga företaget med 500 000 kronor om det inte förbättrar boendet för 60 talet bärplockare som bor i det gamla skolhemmet. Men företagets ägare menar att de redan gjort de förbättringar som krävts vid tidiagre inspektioner. De brister miljönämnden pekar på att är bristen på toaletter, på gården finns bajamajor. Det finns inget varmvatten, tvål eller handdukar på toaletterna. I huset finns heller ingen värme.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista