Nytt sabotage mot RFSL-

RFSL nord utsatt för nytt sabotage

Vid lunchtid på tisdagen uppmärksammades att den bil som används av projektet ”Ett bättre HBT-Norrland” utsatts för skadegörelse. Det är två däck som stuckits sönder med något vasst och smalt föremål.

Detta är inte första gången RFSL Nord utsätts för skadegörelse. För en kort tid sedan utsattes en medlem som vill vara anonym för en grov kränkning då denne fick sin bil vandaliserad och medföljande hotbrev säger tydligt att det var på grund av personens sexuella läggning som vandaliseringen skedde.

- Men sen så får vi inte glömma den mordbrand och serien av skadegörelser som skedde 2005. Även då skars däck sönder och flygblad lämnades från homofientliga organisationer, säger Fredrik Nilsson.

- Egentligen är det lite förvånande att det gått över ett år innan något hände, samtidigt är det skrämmande att man tänker så, att det är konstigt att det inte hänt tidigare. Det säger mycket om den omgivning vi lever i, säger Fredrik Nilsson, projektledare för ett tt bättre HBT-Norrland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista