Fängelse för polisskott och misshandel

Det blev åtta års fängelse för den 38-årige Älvsbybo som i början av juli skottskadade en polis i armen och försökte strypa sin före detta sambo. Mannen dömdes för mordförsök, grov misshandel och grovt vapenbrott.

I tingsrättens dom står det i åtalspunkten som gäller grov misshandel och försök till mord att den dömde visat särskild hänsynslöshet när han misshandlade sin sambo och försökte beröva henne livet genom att ta stryptag med båda händerna.

Den andra åtalspunkten, försök till mord och grovt vapenbrott, gäller skottlossningen mot den polis som ingrep i samband med misshandeln mot den före detta sambon. Den dömde avlossade två skott mot polisen varav ett träffade i armen.

Efter det att den dömde avlossat det första skottet, som tog i polisens högerarm, fick polisen fram tjänstevapnet som han sedan avlossade åtta skott med. Den dömde avlossade också ytterligare ett skott mot polisen som gick några centimeter från huvudet.

Den dömde ska också betala skadestånd till den skottskadade polisen med 121 000 kronor och till den före detta sambon med 43 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista