1 av 2
Socialförsäkringsministern Cristina Husmark-Pehrsson (m) och riksdagsledamoten Stefan Thornberg (c).
2 av 2
Krister Hammarbergh (m).

Minister presenterade budget i Luleå

Högre bensinpris, lägre sjukersättning och minskade möjligheter att deltidsarbeta och samtidigt få a-kassa, det var en del av innehållet i regeringens budgetförslag som presenterades på torsdagen.

Socialförsäkringsministern Cristina Husmark-Pehrsson (m) besökte Luleå för att presentera regeringens budgetförslag, tillsammans med de norrbottniska riksdagsledamöterna Krister Hammarbergh (m) och Stefan Thornberg (c).

Koldioxidskatten ska höjas som ett led i regeringens miljösatsning, och det kommer att leda till att priset på bensin och diesel stiger.

Regeringens infrastruktursatsning handlar framför allt om satsning på vägnätet. Och vissa järnvägssatsningar kommer att senareläggas. Men den påbörjade Haparandabanan ska fortsätta att byggas enligt moderata riksdagsledamoten Krister Hammarbergh.

Fastighetsskatten, läs- och skrivgaranti i skolan och satsningar på långtidsarbetslösa, det var andra saker som ministern Husmark-Pehrsson tog upp under budgetpresentationen i Luleå.

Anna Widén, SR Norrbotten
anna.widen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista