Krögare inför rätta

På tisdagen hålls rättegången mot den Luleåkrögare som drev restaurangerna Il Lardo och Thomas kök och catering, och en 36-årig medhjälpare. Båda är åtalade för brott mot aktiebolagslagen, osant intygande alternativt brukande av osann urkund.

Brotten som åklagaren åtalat krögaren och dennes medhjälpare för ska ha skett i samband med att restaurangerna gick i konkurs med stora skulder. Enligt åtalet har männen försökt dölja vem som företrätt bolaget i samband med konkursen.

Åklagaren yrkar på maxstraffet näringsförbud i tio år för den 36-årige målvakten eller medhjälparen. Han har tidigare varit inblandad i 12 konkurser med skatteskulder. Luleåkrögaren har däremot inte ekobrott på sitt register sedan tidigare.

Fälls någon av männen för brott mot aktiebolagslagen blir det förmodligen böter eller upp till ett års fängelse. För osant intygande alternativt brukande av osann urkund riskerar de fängelse i högst två år.

36-åringen, är nu häktad sedan några dagar för ett narkotikabrott. Han kommer också att få svara vid rättegången för två tidigare narkotikabrott, som han har erkänt i polisförhör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista