Alexander Majorov.

Majorov kan bli olympier

Norrbotten är på väg att få en ny olympier i världsklass. Alexander Majorov, 16 år, konståkare i Luleå konståkningsklubb, är nämligen uttagen till SOK:s talangprogram.

I det utvecklingsskede han är är det viktigt att han kan göra det som krävs. Han bedriver en seriös satsning som stöttas både av hans klubb och kommunen, skriver Glenn Östhe, sportchef i Sveriges Olympiska kommitté, på SOK:s hemsida.

Sveriges Olympiska Kommitté har tagit ut fyra nya aktiva till topp- och talangprogrammet. En vinteraktiv och tre sommaraktiva tar nu plats i SOK:s program. På vintersidan är det konståkaren Alexander Majorov, Luleå.

Alexander Majorov bor och tränar i Luleå där han tränas av sina föräldrar. Mamma Irina har hand om den koreografiska träningen medan pappa Alexander sköter hopp- och isträningen. Vid ungdoms-OS i Jaca i februari i år tog 16-årige Alexander silver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista