Burmaprotester planeras i Luleå

I Luleå hålls möte idag om hur man ska gå till väga med den demonstration som planeras att genomföras i Stockholm på fredag. Burmeser från hela Sverige ska uppvakta kinesiska- och ryska ambassaden, samt FN-kontoret för att försöka få stopp på våldet i Burma.

Det var i fredags som demonstrationerna började i Burma, initiativet togs av buddhistiska munkar och antalet demonstranter växte snabbt till 100 000 personer. Militärjuntan som styr landet varnade demonstranterna och förbjöd demonstrationen.

Det var när det förbudet bröts som militären tog till våld mot demonstranterna, och flera munkar ska ha dödats efter skottlossning från militär.

Det är för att stoppa våldet i Burma som de svenska burmeserna kommer att demonstrera i Stockholm. Burmeserna vill ha en ökad internationell press på den Burmesiska militärjuntan som styr landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista