Vägarna i Kiruna flyttas tidigare

Den nya sprickprognosen som LKAB presenterade tidigare i veckan har tagits fram på begäran av Vägverket som arbetar med flytten av Kiruna. Enligt Erik Palmqvist, som är projektledare för Vägverkets Kirunaprojekt, kommer de nu att få lägga om sin tidsplan för vägflytten.

En av de som berörs av den nya sprickprognosen som LKAB presenterat är Vägverket som nu måste flytta E 10 och Nikkaluoktavägen tidigare än beräknat.

- LKAB har presenterat ett antal mätningar för oss som visat på att det händer saker snabbare än vad vi tidigare trott, så vi bad om att få en ny sprickprognos. Den gamla var från 2003, säger Erik Palmqvist, projektledare för Vägverkets Kirunaprojekt.

Flytten av E 10 och Nikkalouktavägen har tidigare planerats till omkring år 2015. Nu kommer flytten att ske ett antal år tidigare, men något exakt årtal är ännu inte bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista