SAP-ordförande i Kiruna hoppar av

Daniel Eneslätt, ordförande i Kirunas socialdemokratiska arbetarekommun, hoppar av sitt uppdrag. Anledningen är, enligt honom, att han inte fått gehör för sina önskemål på en sjukvård i Kiruna, där det finns specialistavdelningar och att primärvårdens problem inte har lösts.

– Arbetarekommunen har sagt att vi vill ha dessa problem lösta innan vi går vidare och diskuterar nya nedskärningar i vården, säger han.

Han syftar på planer att sju vårdplatser ska bort från Kiruna sjukhus.

För två veckor sedan satte sig en grupp socialdemokrater ner och diskuterade vårdfrågor angående Kiruna. Det var distriktsordförande i Norrbotten Kristina Zackrisson, två landstingspolitiker från Kiruna: Kennet Nilsson och Jörgen Lövgren och landstingsrådet Kent Ögren. Daniel Eneslätt deltog i gruppens diskussioner.

– Det rör sig inte om personmotsättningar i gruppen, säger Daniel Eneslätt.

– Vi har diskuterat länge nu. Vi kommer ingen vart tycker jag. Kirunaborna måste få en bättre vård. Jag har blivit trött på resultatlösa diskussioner, och avgår, säger Daniel Eneslätt.

På valberedningens begäran ska han sitta kvar som ordförande för Kiruna Socialdemokratiska Arbetarekommun fram till årsmötet i mars, så att man kan hitta en efterträdare.

Inger Marklund, SR Norrbotten
inger.marklund@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista