Miljöproblem på biblioteket i Piteå

Det relativt nyrenoverade biblioteket i Piteå har stora miljöproblem och måste delvis renoveras på nytt. Nya prover har visat att det finns material i väggarna som inte är bra, enligt Piteå kommuns fastighetschef Jan Ställ.
Biblioteket i Piteå och nedreplan i före detta Folkets Hus, där kultur och fritidsförvaltningen funnits tidigare, har renoverats under 2002. Strax före jul fick fastighetsförvaltningen provsvaret som visar att det finns begagnad formplywood i ytterväggarna. - Det innebär att vi måste ta bort formplywooden för den innehåller formolja som inte är bra, säger Piteå kommuns fastighetschef Jan Ställ. Vilken farlighet som formoljan utgör kan han inte svara på, utan hänvisar till kommunhälsan. Just nu planerar fastighetskontoret för hur man ska få bort plywooden och det kan bli ett relativt omfattande jobb, tror Jan Ställ. Det handlar om att ta bort ytskikten på insidan och plocka bort plywooden och sedan återställa väggarna. Han kan i dag inte svara på om biblioteket måste stängas under renoveringstiden.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista