Klart med IT-grupp som ska hjälpa anställda

Luleå kommuns näringslivsbolag har säkrat finansieringen till en speciell IT-grupp som tillsatts av landshövdingen och som ska hjälpa de ungefär 400 anställda inom IT-branchen som förlorat jobbet.
I mellandagarna fick Peter Georgsson, VD för Luleå Näringliv AB, besked om att finansieringen är klar för den IT-grupp som ska hjälpa de som drabbats av IT- och telecomkrisen i kommunen. Det handlar om ett hjälpprojekt som till stora delar liknar den lösning som gjordes när Scan i Luleå och Inexa Profiler lades ner. Det är två projekt som enligt Peter Georgsson har lett till nya jobb eller utbildning för många av de drabbade. Samtidigt som en del företag inom IT- och telekomsektorn i Luleå lagts ner eller bantats så har andra kommit till. Enligt Peter Georgsson har antalet ökat från 98 till 126 och själv tror han på en vändning för sektorn i början av 2004. - Vad vi siktar på, och vad som är väldigt viktigt för Luleå, är att behålla den här kompetensen, säger han.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".