Miljoner till hästnäring

Länsstyrelsen i Norrbotten har fått 140 miljoner kronor till landsbyggsprogrammet. Det är ett projekt som handlar om landsbyggsutveckling. Och i år är hästföretagare målgrupp för EU:s landsbyggsprogram.

Landsbyggsprogrammet är till för att utveckla landsbygden genom att dela ut pengar till att starta eller utveckla företag eller projekt. I år är hästnäringen en ny målgrupp. 140 miljoner kronor har länsstyrelsen till förfogande fram till 2008 men för att få bidrag till sitt projekt eller företag krävs en bra affärsidé.

Viktoria Sjöholm-Jansson på länsstyrelsen är nöjd över Norrbottens andel av pengarna och både tror och hoppas att många företagare ska komma med goda idéer kring hästnäringen.

Idag hölls ett informationsmöte i Boden för hästföretagare och hästägare i Norrbotten. Nationella stiftelsen för hästhållningens främjande, NS, har fått i uppdrag att samordna mötena och syftet är att diskutera hästnäringens roll inom landsbyggsprogrammet.

Elisabeth Backteman från NS menar att det är på tiden att man satsar på hästnäringen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista