Narkotikadömda överklagar domar

Elva av fjorton personer som hittills dömts av tingsrätten i förra årets stora narktikahärva i Luleå har överklagat sina domar till hovrätten. Målet är det största narkotikaåtalet i Norrbotten sett till antalet inblandade personer.
Totalt sjutton personer åtalades för sin inblandning i härvan: fjorton av dem har hittills dömts i tingsrätten. Nu har tiden för överklagan gått ut och elva dömda har alltså överklagat till hovrätten. En person är också dömd i ett delmål och kan fortfarande överklaga sin dom. Knarket spreds via krogen Under två år köptes och såldes narkotika i Luleåområdet. Narkotikan kom från Göteborg och spreds sen bland kroganställda och andra. Fester med narkotika Utredningen talar om efterfester där narkotikan flödat, framför allt på två krogar i centrala Luleå. Fyra av de inblandade männen jobbade eller hade jobbat som ordningsvakter varav en var vaktchef. Det handlade framförallt om amfetamin, kokain, ecstasy och GHB, men även en del dopningsmedel. Det hela uppdagades när polisen stoppade en bil i början på oktober förra året. I bilen hittade polisen både narkotika och vapen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".