Kallax Cargo hoppas på ministermöte

Nya förhandlingsformer med Ryssland om fraktflyget förvånar Kallax Cargos ledning, men bolagets vd Göran Remal ser fram emot ett kommande möte med näringsdepartementet.
Kallax Cargos ledning är förvånad över de nya förhandlingsformer som Ryssland aviserat när det gäller fraktflyget och en öppning av flygrutten Arctica 1. Ryssarna vill byta förhandlingssätt Regeringen har ju fått signaler från Ryssland att man inte vill förhandla om fraktflyget via den arbetsgrupp som letts av Per Anders Örtendal utan mellan berörda luftfartsmyndigheter i de båda länderna. En politisk lösning krävs Göran Remal tycker att arbetsgruppen gjort ett bra arbete och är därför också förvånad över den nya förhandlingsordning som aviseras. – Det är klart att nya former kan vara både positivt och negativt, det är en politisk fråga som är utanför vår räckvidd och den bästa bedömningen måste ju göras av regeringen, säger han. Enligt Göran Remal ska Kallax Cargo inom en snar framtid ha ett möte om det fortsatta arbetet med Ulrika Messing, som är ansvarig minister på näringsdepartementet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".